Българският национал Мартин Петров разкри в интервю за Telegraph, че интересът на Манчестър Сити към него е бил в продължение на три години. Основната причина обаче, която е подтикнала бързоногото крило да се присъедини към „гражданите” е бил наставникът – Свен Йоран Ериксон.

„Той е голямо име във футбола. Действитело, имах предложения и от други отбори, но Манчестър Сити проявяваха интерес към мен през изминалите три години, но едва сега, след като треньор стана Ериксон, реших, че е дошло време да се присъединя към този клуб”, категоричен бе Мартин Петров.

Крилото за пореден път похвали своя съотборник Елано: „Когато имаш добри играчи около себе си е много по-лесно.”

Журналистът написал материала за Мартин Петров не скрива, че интервюто е било направено на испански, защото преди да се присъедини към Ман Сити, той е бил футболист на Атлетико Мадрид.

„Мога да говоря френски, немски и испански, така че мога да контактувам с голяма част от футболистите. Единствено с англичаните не мога да говоря, но ще трябва да науча и този език”, добави Марто.

Въпреки че материалът започва с описание на не особено приятни за Мартин моменти, журналистът признава, че българинът е много отзивчив и това качество е придобил в Европа, след като е напуснал родния си град още на 16 години.

„Навсякъде е различно – културата, футболът, всичко. И тук не е лесно, но все пак Висшата лига е най-доброто първенство в света. Феновете са невероятни. Играл съм в Германия и Испания, но там се гледа на футбола по различен начин. Атмосферата на стадионите е отлична. Играчите показват страхотен дух и са много по-бързи, което ме удовлетворява напълно”, завърши българският национал.