Българският национал Мартин Петров записа пълни 90 минути за своя Манчестър Сити при равенството 1:1 с тима на Уест Хем Юнайтед.

Възпитаниците на мениджъра Свен Йоран Ериксон този път не показаха силна игра и в големи периоди от мача бяха тотално надигравани от своя съперник.

Именно тимът на „чуковете“ бе този, който откри резултата на „Ийстландс“ в 8-ата минута на мача. Бившият футболист на Челси Карлтън Коул реализира великолепен гол със задна ножица и даде преднина за своя отбор.

Отговорът на домакините не закъсня. След изпълнение на корнер от страна на Мартин Петров бранителите на Уест Хем се справиха и успяха да изчистят топката. След кратко разиграване коженото кълбо отново попадна при българина, който центрира остро в наказателното поле, където след разбъркване топката попадна в краката на бившия английски национал Дариуш Васел, който от близо не сгреши за 1:1.

При центрирането на Марто останаха съмнения за засада на Васел, но съдийската тройка водена от главния арбитър Фил Дауд остана безмълвна. При такъв резултат завърши и първата част.

През второто полувреме тимът на гостите продължи да бъде по-активният на терена и този, който създаваше далеч по-чистите положения пред двете врати. Основна заплаха за младия страж Джо Харт продължи да бъде Коул, който на няколко пъти не сполучи. Фреди Люнгберг също пробва късмета си, но и при двата удара топката мина встрани от вратата. Мачът можеше да бъде решен в даденото от съдията продължение, но след опасен удар Харт отново бе на висота. Единственото опасно положение за Сити през втората част бе ударът на Бианки от около 25 метра, който обаче не се оказа проблем за Грийн.

Така със спечелената точка Манчестър Сити вече е пети в подреждането, след като изпревари отбора на Ливърпул. „Гражданите“ събраха актив от 40 точки. Уест Хем пък остава 10-ти.