Българският национал Мартин Петров игра половин час за своя Манчестър Сити при равенството 0:0 като гост на Бирмингам Сити в мач от английската Висша лига.

Мениджърът на „гражданите” Марк Хюз отново пренебрегна българина и го остави на резервната скамейка, въпреки силните игри напоследък. За сметка на Петров на терена като титуляр се появи Роке Санта Крус.

В главно действащо лице се превърна вратаря на Манчестър Шей Гивън, който бе с основна заслуга за спечелената точка от страна на гостите. Стражът на Сити спаси редица чисти положения, а върхът бе 56-ата минута, когато Гивън отрази удар от бялата точка на Джеймс Макфадън.

Мартин Петров се появи в игра десет минути по-късно, а в даденото продължение в мача имаше добра възможност да се разпише за пореден път. Петров получи топката отдясно, напредна добре в наказателното поле и стреля силно по диагонала, но твърде неточно и топката излезе в аут.

В продължението на срещата, което бе повече от шест минути, домакините от Бирмингам останаха с човек по-малко, след като Бари Фъргюсън си изкара глупав втори жълт картон. Нападателят попречи да бъде изпълнен тъч от страна на гостите и спря топката с ръка. Изгонването на Фъргюсън обаче не повлия на крайния изход на срещата и двата тима поделиха точките на „Сейнт Андрюс”.

Със спечелената точка Сити се изкачи на четвъртото място във временното класиране, а Бирмингам вече е на 14-та позиция.