Българинът Мартин Петров игра цял мач при равенството на неговия Манчестър Сити срещу Уигън. Двубоят от 15-я кръг на Висшата лига завърши 1:1, а равенството остави тима на Свен Йоран Ериксон на четвъртата позиция във временното класиране, преди да бъдат изиграни всички мачове от кръга.

Бързоногото крило се включи много добре в атаката, но неговият тим се добра единствено до точката в мача. При отсъствието на Елано Мартин Петров се нагърби с изпълнението на почти всички статични положения, след които обаче не се стигна до попадение.

„Гражданите” успяха да изненадат своя съперник с „гол от съблекалнята”, след като откриха резултата още в първата минута на срещата. Джовани, който получи шанса да излезе като титуляр в двубоя, заради контузията на Елано, успя да преодолее вратаря на домакините за 1:0, след груба грешка на Тайтъс Брамбъл.

Манчестър Сити обаче не съумя да намери тактиката благодарение на която да задържат преднината си. Играчите на Уигън натиснаха и закономерно се стигна до изравнителното попадение в средата на първата част.

В 24-та минута Паул Шарнер успя да върне попадението, след като засече с глава центриране на Кумас. В самия край на мача главният рефер Майк Райли санкционира Марио Мелхиот за грубо влизане в крака на съперников играч и му показа директен червен картон. Останалите до края на двубоя три минути обаче не стигнаха на футболистите на Свен Йоран Ериксон да отбележат победно попадение.

След равенството Манчестър Сити остава на четвъртата позиция в класирането на Премиършип с 30 точки, докато Уигън остава в опасната зона на изпадащите – 19 място с 9 точки.