След чудесното си представяне за втория отбор на Манчестър Сити, българските национали Валери Божинов и Мартин Петров се появиха на терена и за първия тим на „гражданите”. Момчетата на Марк Хюз се наложиха с 3:1 като домакин над Блекбърн Роувърс в среща от 35-я кръг на английската Висша лига.

Във вторник българските футболисти донесоха успеха за резервите на Манчестър Сити срещу Евертън, а сега влязоха като резерви за първия тим. Валери Божинов се появи на терена в 62-та минута на мястото на Фелипе Кайседо, а Мартин Петров замени Елано в 78-та минута.

„Гражданите” успяха да си осигурят комфортна преднина с 3:0 още преди почивката на мача. Фелипе Кайседо откри в 27-та минута на двубоя, след като отблизо прати топката в мрежата на Блекбърн, след асистенция на Онуоха. 2:0 оформи звездата на отбора Робиньо, който оползотвори подаване на Винсент Компани.

В добавеното време за първото полувреме съдията трябваше да покаже бялата точка в полза на Сити за игра с ръка в наказателното поле. Точен от 11-метров наказателен удар бе Елано.

Почетното попадение за Роувърс пък отбеляза появилият се като резерва Кейт Андрюс в 65-та минута.

Въпреки огромното желание и хъс, българските футболисти така и не успяха да реализират попадение за първия отбор на Сити. В самия край на мача двамата опитаха да сътворят нещо интересно, но комбинацията между помежду им не прерасна в попадение.

Въпреки всичко, трите точки отидоха в състава на Манчестър Сити, който се изкачи с две позиции и вече заема 8-о място в подреждането. Блекбърн пък е на 15-а позиция с 37 точки.

Всички резултати от кръга:

Челси - Фулъм - 3:1

Манчестър Сити - Блекбърн - 3:1

Портсмут - Арсенал - 0:3

Стоук Сити - Уест Хям - 0:1

Тотнъм - Уест Бромич - 1:0

Уигън - Болтън - 0:0

Мидълсбро - Манчестър Юнайтед - 0:2

в неделя:

Ливърпул - Нюкасъл

Съндърланд - Евертън

в понеделник:

Астън Вила - Хъл Сити