Българският футболен национал Мартин Кушев все още не е видял първородния си син Стелин. Играчът от Троян стана татко в понеделник, но е на лагер с клуба си Амкар Перм в Анталия. Мартин е изключително радостен, че съпругата му Катя го дари със син и с нетърпение очаква датата за изписване от майчин дом, за да дойде в България.

Стелин е първата рожба на семейство Кушеви. Мартин и 32-годишната Катя са заедно повече от 12 години.

„Усещането е много приятно. Случи се в понеделник, точно когато с отбора ми заминавахме на лагер в Анталия. Обадиха ми се и цялата нощ прекарахме на летището. Малко неприятно стана, че бях с тима, но с нетърпение чакам да видя малкия и съпругата ми. Не съм виждал сина си, защото сме на лагер и за мен е по-добре да се прибера за изписването, да съм няколко дни с тях вкъщи. Затова избрах варианта да се прибера за изписването от болницата”, сподели щастливият татко от Анталия.

Мартин разказа още за радостното събитие: „Роди се в София, в Майчин дом, 3,700 кг, 52 см. Изписването вероятно ще бъде в понеделник. Ще се казва Стелин. Искахме да има по-различно име, видяхме Стелин в едно списание, хареса ни и на двамата и го избрахме”.

Българското трио в Амкар – Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков в момента са на подготовка в Турция. „В Анталия сме. Говорих с новия ни треньор, който няма нищо против да се прибера. Ще ми дадат програма, по която да се подготвям. Избрал съм единия подарък за съпругата ми Катя, но имам намерение да й подаря още нещо по-така. Стелин и Катя ще живеят в София първоначално, като майката на съпругата ми ще помага на първо време. Всички ме поздравиха. Неприятно бе, че тъкмо тръгвахме на лагер, но отворих две бутилки шампанско. И аз видях поздравлението за мен на сайта на Амкар и съм страшно очарован от всички хора в Перм, от всичките им пожелания. Това е най-трудният период за всеки футболист – първият подготвителен лагер. Много здраво тичане. В Анталия сме до 29 януари, но аз очаквам да се прибера по-скоро – понеделник или вторник. В договора ми пише, че в такъв момент мога да се пътувам за 5 дни, но сме се разбрали да бъда в България една седмица”, разказа още Кушев.

Мартин пожела на Стелин Кушев: „Искам сега да е жив и здрав. В бъдеще дано да надмине баща си!”