Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз с удоволствие разкри днес, че включва българското крило Мартин Петров в групата за двубоя от турнира за Купата на УЕФА срещу Хамбургер в четвъртък. Снощи Мартин игра за резервите на тима и веднага си пролича класата му.

„По план трябваше да играе 45 минути срещу Нюкасъл,” заяви Хюз. „Той се справи страхотно и изглеждаше наистина впечатляващо на терена. Бяхме позабравили с каква класа разполага той, а освен това изглеждаше с позитивна настройка за игра.”

„От време на време се запъхтяваше, но това е съвсем нормално, предвид времето, което пропусна. Той е една опция за нас,” добави наставникът.

Мартин Петров има само осем мача този сезон, след травми първо в сухожилие, а след това и в кръстните връзки на коляното.

„Когато поех отбора, фактът, че имах Мартин в състава си, бе голям плюс за мен,” заяви още Марк Хюз. „Бях го гледал и в сезона преди това, и знаех на какво е способен. Възможността да работя с него бе нещо, което очаквах. За съжаление го загубих твърде бързо, което бе голям удар за нас. Когато знаеш какви са неговите качества, знаеш, че ти е липсвал през този сезон.”