След като отбеляза третия си гол от началото на сезона във Висшата лига българският национал Мартин Петров даде обширно интервю за вестник „Манчестър Ивнинг Нюз”, в което разкрива, че тайната на успехите на Сити е мисленето единствено за следващия мач, без обременяване с излишни амбиции за челно класиране в края на шампионата.

„Ние имаме фантастичен нов мениджър и много отлични играчи, които ще продължат да подобряват формата си” – каза Петров – „Ако подобрим концентрацията си и играем така както го направихме тогава, това ще стане най-добрият отбор, в който съм играл.”

„Няма съмнение, че можем да сме по-добри. Знам, че има още какво да дам от себе си, но сега ние трябва да наложим наши стандарти и трябва да мислим само как да победим Мидълзбро в следващия мач.”

„Ние не обсъждаме класирането в шампионата, топ шест или какво би трябвало да постигнем. Ние просто продължаваме да правим това, което можем и виждаме какво се случва.”

„Разбира се, че в съблекалнята сме доволни, когато спечелим, но ние не живеем от това и просто започваме да се готвим за следващия мач. Така трябва да бъде и така се става успешен отбор”, разкрива Мартин Петров.

„Също се радвам за Елано, защото той обясняваше, че има пет асистенции и нито един гол, сега той има един, а това беше страхотен пряк-свободен удар”, каза врачанинът за бразилския си съотборник, който вкара първия си гол с екипа на Манчестър Сити след отлично изпълнение на фаул при победата на Нюкасъл в събота.

„Той е толкова талантлив играч, че останалите в отбора знаем, че ако той направи пробив със сигурност ще им подаде точно”, добави Мартин за Елано.