Мартин Петров заяви пред клубното списание на Манчестър Сити, че вече се адаптира към живота в Англия и започва да се чувства като удома си.

Откакто пристигна на Острова в края на юли, 28-годишният българин играе отлично по лявото крило за „гражданите”.

„Чувствам се много комфортно, след като знам, че наставникът високо ме цени и каза толкова добри думи, относно начина, по който въздействам върху играта на отбора. Най-важното за мен разбира се, както и за останалите чуждестранни играчи в тима, е да успеем да се адаптираме към начина на живот и работа в Англия, колкото се може по-бързо”, каза Петров пред “City Magazine”.

„Успяваме да постигнем това благодарение на другите момчета в отбора и треньорския екип, които ни помагат доста. Засега мога да кажа единствено, че Сити е отбор, в който играчите се чувстват щастливи и всички се отнасят много добре с тях”, продължи българският национал.

„Не мога да кажа дали съм лидер. Първо трябва да докажа, че заслужавам мястото си на терена. Предстои ми да оправдая доверието на един толкова голям треньор като Свен Йоран Ериксон, след като ме привлече от Испания. Очевидно, всеки футболист би се чувствал комфортно, знаейки, че наставникът му се възхищава на таланта му. Той една от главните причини за желанието ми да дойда в Сити”, сподели още Марто.

„Много ми допада фактът, че Ериксон иска да играем нападателно, че иска топката да бъде прехвърляна напред, колкото се може по-бързо и да се използва, всяка възможност да се атакува”, призна Петров.

Българинът сподели, че се наслаждава и на живота извън терена. Той призна, че подкрепата на феновете на „небесносините” му е помогнала да се почувства на мястото си: „Една от главните ми цели е да зарадвам привържениците ни с добра игра. Тяхното посрещане ме окуражи много. В момента нямам кола и постоянен дом и се движа между хотела и мястото, където тренираме.”

„Страхотно впечатление ми прави, когато седнем да обядваме с Валери Божинов и фенове дойдат при нас, за да ни пожелаят късмет. Те ни зареждат с позитивна енергия”, завърши играчът на Манчестър Сити.