Българският национал Мартин Петров направи поредния си силен мач при домакинството на Манчестър Сити на Фулъм от десетия кръг на Премиършип. Въпреки това „гражданите” завършиха 2:2 и това бе първа тяхна грешка на „Ийстлендс”. Петров получи контузия към края на мача и бе принудително заменен.

Домакините имаха надмощие още от първата минута на срещата, но нападателите на Манчестър Сити направиха сериозни пропуски. В 41-та минута след центриране от корнер на Мартин Петров, Майка Ричардс засече топката с глава и я прати в мрежата на Марк Шварцер, но съдията отмени попадението заради нарушение на защитника.

Манчестър Сити поведе в резултата в 54-та минута, когато Бари подаде на Адебайор, който продължи топката към Лескът и той вкара за 1:0.

„Гражданите” стигнаха до второ попадение в срещата в 61-та минута, когато Бари подаде към Мартин Петров, който с удар от границите на наказателното поле на Фулъм прати топката в горния ляв ъгъл на Шварцер за 2:0.

Гостите се върнаха в мача в 63-та минута, когато Боби Замора намери Деймиън Дъф, който простреля Гивън.

В 66-та минута Мартин Петров получи контузия и бе заменен от Шон Райт-Филипс.

Фулъм успя да изравни резултата в 68-та минута, когато се разписа Клинт Демпси, който се възползва от грешка в отбраната на домакините.

До края на мача футболистите на Манчестър Сити се опитаха да отбележат трети гол, но това така и не се случи.

Болтън постигна драматична победа с 3:2 срещу Евертън в друг мач от десетия кръг на Премиършип.