Българският национал Мартин Петров даде пространно интервю за Bolton News, в което призна, че отборът му се намира в трудна ситуация, но точно по тази причина трябва да бъде единен, в опитите си да се измъкне от кризата.

Поражението от Норич в събота бе общо девето от последните десет мача на Болтън в Премиършип, и за пети пореден път тимът допусна обрат, което подобри антирекорд на 108 години. За първи път от 101 години Болтън пада в първите си три домакински мача за сезона.

Въпреки тази черна статистика, Мартин Петров опита да върне надеждата на феновете. „Допускаме голове от корнери и други статични положения, това не е новост. Но трябва да сме задружни, да сме едно семейство. За новите футболисти е особено трудно, когато трябва да се адаптират в такава ситуация. Но ние сме един отбор, не греши един или двама, всички сме в кюпа,“ коментира Петров.

„Трябва да покажем, че можем да играем добър футбол, както го правихме миналата година,“ добави българинът.

Нещата няма да станат по-лесни за Болтън, на когото предстоят мачове с Астън Вила, Арсенал и Челси. „Всеки мач е труден. Ето, Норич дойде тук и искаше повече победата. Знаем, че Арсенал, Челси, Юнайтед, Сити, са фаворити, защото имат повече пари. Но трябва да покажем характер и да печелим всеки мач,“ каза по темата Петров.

„Арсенал например допуска много голове, затова трябва да се възползваме. Но също така трябва да пазим и концентрация, за да не допускаме и ние леки попадения,“ отбеляза крилото за тактиката, която трябва да се търси срещу „топчиите“.

Утре Болтън гостува на Астън Вила в третия кръг от Карлинг Къп.