„Съжалявам най-вече за това, че ние не се класирахме за УЕФА, а и Христо Стоичков отпадна, въпреки че ни победи на „Висенте Калдерон”. С една дума и двамата не завършихме, както трябва”, изрази разочарованието си от последния кръг в Испания българският национал Мартин Петров.

Крилото се надява Атлетико да съумее да се класира в Купата на УЕФА, чрез лятната надпревара Интертото. „Явно ми е писано само в този турнир да играя. Но сега е по- различно, отколкото преди с Волфсбург. Ако преодолеем един противник, ще играем за влизане в групите на УЕФА. Всичко това ще ни коства една седмица по-малко ваканция”, допълни Марто.

Българският национал призна, че към него има интерес от страна на други клубове, но не е нещо сериозно или официално. „За Тотнъм се знае, не е някаква тайна. Има интерес и от други отбори, но не искам да правя спекулации. Желанието ми е, когато започна подготовка, да знам дали оставам твърдо в Мадрид, за да нямам други неща в главата. Всичко съм оставил в ръцете на Лъчо Танев”, любезно уточни Мартин Петров.

Футболист номер едно на България за 2006 година коментира и положението в Мадрид, след шампионската титла на Реал: „За мой късмет съм далеч от Мадрид и не виждах празненствата. За нас и за феновете ни, това е още един удар, че Реал Мадрид стана шампион. Нормално е да ме е яд за тяхната титла”, откровен бе състезателят на Атлетико.

Мартин допълни, че по време на почивката си ще обърне внимание на своите деца, прекарвайки повечето си свободни дни в България.