Българският ас на Манчестър Сити Мартин Петров най-вероятно ще е готов за пълноценни тренировки до една седмица. Новината за Гонг съобщи личният мениджър на звездата Лъчезар Танев. В интервю за предаването „Голлиния” футболният агент призна, че възстановяването на Петров върви по план.

„Манчестър Сити не искаше да избързва и да притиска Мартин. Те предпочетоха да не бъде ваден менискусът на коляното му, а да го зашият. Нещо, което се прави от няколко години, но за съжаление в България не е се практикува. От една страна нямаме подготвени специалисти, а от друга, клубовете ни не се интересуват от здравето на играчите, след като приключат с футбола”, отбеляза Танев.

„В последните две седмици усещам доста по-позитивни знаци от Мартин Петров. Той се чувства по-добре. Иначе не съм изненадан от по-лошото му настроение преди време. Мартин Петров е много емоционално момче, което изпада в двата полюса на настроението”, допълни Лъчезар Танев.

„Чувствам неговия оптимизъм, Мартин Петров усеща, че вече е възстановен и както изглежда през следващия месец ще играе мачове”, завърши агентът.