Мартин Петров бе титуляр за Манчестър Сити и в третия мач откакто Роберто Манчини пое тима, а гражданите победиха с 1:0 Мидълзбро като гост и се класираха за 1/16-финалите за Купата на Англия. Това е трета поредна победа за милиардерите в трите мача при Манчини.

Сити започна силно на Ривърсайд и още седмата минута можеше да поведе в резултата след атака на Мартин Петров, който игра цял мач, но Пабло Сабалета пропусна да се разпише.

Тимът от Чемпиъншип заиграха по-силно, но 39-ата минута отново гостите бяха близо до гола. Мартин Петров направи двойно подаване с Бенжани и опасно стреля от границата на пеналта, но ударът на врачанина не намери очертанията на вратата.

Небесносините от Манчестър все пак успяха да вкарат в последната минута и като голяма заслуга за попадението е на българина. Мартин пое топката зад центъра на терена, напредна и хитро изведе зимбабвиецът Бенжани, който сам срещу вратаря не пропусна да направи 0:1.

В 58-ата минута шанс да се разпише имаше и влезлият на почивката Карлос Тевес, но резултатът се запази непроменен. Аржентинецът можеше да вкара и в 64-ата минута, но не успя да уцели вратата, след като премина покрай вратаря Дани Койни.

Тони Макмеън пък изпусна най-чистото положени за изравняване за Мидълзбро в 72-ата. Три минути по-късно и Гари О'Нийл не успя да се разпише за Боро.

В 85-ата минута пък Мартин Петров не успя да нацели топката след добра атака на Крейг Белами отляво. В добавеното време пък Тевес, Белами и Петров направиха пропуски в една атака, като ударът на българина премина опасно близо до напречната греда.

В последната секунда Джонатан Франкс можеше да изравни за Мидълзбро в последната секунда, но Силвиньо се намеси самоотвержено и донесе третата поредна победа под ръководството на Манчини, без да има нито един допуснат гол.

В друга среща от третия кръг за ФА Къп, капитанът на Астън Вила Стилиян Петров бе оставен да почива на резервата скамейка при домакинската победа над Блекбърн.

Вила спечели с 3:1 с голове на Нейтън Делфунесо и Карлос Куеяр през първата част, като между двете попадения Дейвид Дън пропусна дузпа за Роувърс. Малко преди почивката Ел Хаджи Диуф от гостите бе изгонен. Блекбърн намали чрез Никола Калинич в 55-ата минута, а Джон Карю вкара дузпа за Вила в последните секунди.


Невъзстановеният още Александър Тунчев не е в групата на Лестър за мача срещу Суонзи у дома, също в 1/32-финалите Купата на Англия, която е най-стария футболен турнир в света, а лисиците се класираха напред след успех с 2:1.