Мартин Петров игра цял мач и вкара гол за Манчестър Сити при победата с 3:1 над Портсмут в 35-я кръг във Висшата лига.

Играчите на Свен Йоран Ериксон изглежда са се надъхали от критиката отправена към отбора в последно време и не оставиха никакъв шанс на своя съперник.

Срещата започна отлично за „небесносините”, които успяха да открият резултата само след 10-на минути игра. „Гражданите’ изпълниха корнер и след неразбирателство в отбраната на Портсмут, Бенжани прокара към Айрланд. Последният стреля, топката попадна във Дариъш Васел, който даде преднината за домакините.

Мартин Петров, който бе много деен през целия мач, успя да удвои предната за „небесносините” само три минути по-късно. В 13-та минута Елано пусна към българина, който „супи кръста” на бранител на гостите, премина го в наказателното поле и след това с десния крак мушна топката между краката Кембъл за 2:0.

В 24-та минута Портсмут все пак успя да върне едно попадение, след като Утака се разписа за 1:2. До края на първото полувреме ситуацията за гостите се усложни допълнително, след като в 40-та останаха с човек по-малко заради червен картон на Хрейдарсон.

При това положение, играчите на Свен Йоран Ериксон трудно можеше да изпуснат трите точки. В средата на втората част крайното 3:1 оформи Бенжани, след асистенция на Айрланд.

След успеха днес Манчестър Сити заема 8-то място с актив от 55 точки, а Портсмут е с две повече на 7-то.