Българинът Мартин Петров развинти Фулъм, въпреки това неговият Манчестър Сити направи 3:3 в срещата от седмия кръг на Висшата лига.

Малко не достигна на „гражданите” да се поздравят с крайния успех, след като 30 минути преди последния съдийски сигнал бързоногото крило изведе Сити напред за 3:2, въпреки това гостите не успяха да съхранят преднината си.

Националът остави отлични впечатления, след като реализира две от попаденията за "гражданите", освен това Марто се разписа и с асистенция за втория гол на своя тим дело на Мпенза.

Домакините поведоха още в 13-та минута чрез Дейвис. Преди почивката Мартин Петров успокои феновете на „небесносините” като реализира изравнителния гол в 35-та. Българският национал проби по лявото крило, преодоля защитата на домакините, прекара топката през краката на Боканегра и вкара изравнителното попадение. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка, като преди това Марто имаше шанс на два пъти да изведе своя отбор напред. 

През второто полувреме головете продължиха да валят. В 48-та минута Буаза прати топката в мрежата пазена от Каспер Шамйхел. След по-малко от 120 секунди „гражданите” отново стигнаха до равенството чрез Мпенза, който обаче реализира не без помощта на Мартин Петров. Българинът стреля по посока вратата на Фулъм, вратарят боксира и добре пласираният Мпенза вкара с глава за 2:2.

Мартин Петров изригна още веднъж. В 60-та минута след чудесно взаимодействие с Елано националът ни вдигна феновете на Сити и мениджърът на тима Свен Йоран Ериксон на крака след страхотно попадение във вратата на „котиджърс”.

За съжаление Марто не можа да се зарадва подобаващо след последния съдийски сигнал, тъй като в 75-та минута Мърфи изработи точката за своя тим като вкара за крайното 3:3.

В самия край на двубоя футболистите на Манчестър Сити отново имаха своя шанс, но не се възползваха от предоставената им възможност.

В крайна сметка отборът на Мартин Петров остава на второ място във временното класиране на Премиършип с 13 точки зад лидера Арсенал, който е с 16, но и с мач по-малко.

Преди да завършат всички двубои от този кръг в Англия Фулъм заема едва 17-та позиция с 6 точки.