Мартин Петров започна като титуляр и вкара първото попадение за Манчестър Сити срещу Стоук в мача от 19-ия кръг във Висшата лига. „Гражданите” спечелиха с 2:0 срещата, която бе и официален дебют за новия наставник на тима Роберто Манчини. Второто попадение за „небесносините” бе дело на Карлос Тевес.

Българският национал рядко получаваше възможност за изява при вече бившия наставник на Сити Марк Хюз. Италианският спец обаче реши да гласува доверие на „свръхзвуковия” и не сбърка. Петров, който остана на терена през всичките 90 минути, направи много силен мач и се отплати на мениджъра за титулярното място.

В 27-та минута Тевес нахлу по лявото крило, пусна към Робиньо в наказателното поле, бразилецът опита да стреля без подготовка, топката попадна в Петров, който вкара за 1:0.

Второто попадение за „небесносините” падна в самия края на първата част. В третата минута на даденото продължение Пабло Сабалета върна в наказателното поле изчистена от противниковите бранители топка, Гарет Бари чукна леко към Тевес, който в 48-та минута вкара за 2:0.

През второто полувреме домакините създадоха още възможности да вкарат, но не успяха да се възползват от тях. Робиньо и Тевес бяха заменени съответно от Крейг Белъми и Хавиер Гаридо. Петров пък остана на терена до последния съдийски сигнал, маркирал първата победа на Роберто Манчини като мениджър на „гражданите”.

След успеха, Манчестър Сити продължава да заема 6-то място с актив от 32 точки. Стоук Сити е на 11-та позиция с 21.

Други срещи от Висшата лига:

Съндърланд – Евертън 1:1

Уигън – Блекбърн 1:1