Звездата на националния отбор Мартин Петров заяви пред Гонг, че класирането за Световното в ЮАР е напълно задължително.

„Не просто смятам, а е задължително да се класираме за Световното. Крайно време е да спрем с такива думи, като дано и да се надяваме. Когато кажем думата национален отбор трябва да сложим едно тире, и след него думата класирам се. Трябва да си говорим в очите и да се критикува, когато трябва. Няма значение дали е Бербатов, аз или някои от младите футболисти”, отсече асът на България.

Петров призна, че се намира в много добра форма, но ще пропусне мача с Милан, заради преумора. Крилото, което вчера отбеляза поредния си гол, този път срещу Селтик, изпитва болки в бедрото на десния крак.

„Свършихме много добра работа по време на подготовката. Марк Хюз ни подготви много добре, а и нямаше от онова сухото бягане, което футболистите не обичат. Радвам се за Божинов, че се върна на терена. Той все още се връща, защото не е в оптимална форма. Надявам се, както той ми носеше късмет от трибуните, така и аз да му помогна срещу Милан. Дано направим нещо съществено в турнира за Купата на УЕФА. Дай Боже да влезем в групите на турнира”, продължи Петров

Свръхзвуковият нападател заяви, че скоро ще се чуе с Пламен Марков, за да уточнят, кога и как трябва да се пътува за двубоя с Босна и Херцеговина. „Винаги съм го казвал, че проблемът ни е срещу по-слабите отбори. Такива като Албания, Малта и Унгария. Срещу силните играем здраво и публиката винаги остава доволна. Просто понякога губим или заради липсата на шанс, или заради грешки на съдиите. Радвам се, че групата ни тази година е силна”, допълни още Марто.

Нападателят на Манчестър Сити каза пред Гонг, че Лъчезар Танев не му е казвал за сериозни предложения от други клубове. Играчът заяви, че има тотално доверие на агента си и че когато има сериозна оферта, ще е наясно със ситуацията.