Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл засипа с похвали капитана на състава си Стилиян Петров. Българският национал спаси Вила, като отбеляза изравнителен гол срещу Кристъл Палас, и след 2:2 бирмингамци се докопаха до преиграване на мача от петия кръг на ФА Къп.

О`Нийл призна, че резултатът е справедлив, и отчете класата на съперника, макар да бе на мнение, че неговият тим е доминирал. „След като изоставахме с 1:2 в последните пет-шест минути, разбира се, че съм доволен, че не отпаднахме,” заяви наставникът.

„Кристъл Палас игра с много мотивация и желание, което аз очаквах. Ние успявахме да се противопоставим на това през повечето време. След като допуснахме втори гол стана много тежко.”

„Мисля, че Стилиян Петров бе великолепен. Той бе нашият коз в този мач,” отсече О`Нийл. „Като обобщение, никой от двата отбора не заслужаваше да загуби.”

Ирландецът сподели, че тъй като преиграването за ФА Къп, и финалът за Карлинг Къп срещу Манчестър Юнайтед са в една седмица, първото може да остане в миманса, за сметка на реалния шанс за трофей. „Стилиян Петров обаче не рискува живота и крайниците си, за да прати топката в мрежата, а ние просто да се откажем с лекота,” добави О`Нийл. „Би било добре да имаме свободна от мачове седмици преди финала, но това няма как да стане, така че ще видим в края на краищата какво ще се случи.”