Мениджърът на Астън Вила Мартин О`Нийл изрази пълната си подкрепа за завръщането на Стилиян Петров в националния отбор на България, и заяви, че се надява това да помогне на халфа да си върне позагубената форма.

О`Нийл заяви пред „Бирмингам Мейл”: „Мисля, че да не играе за България бе твърде болезнено за Стилиян и му причини много грижи. Но е факт, че иска да се върне и да играе за България и бе приет в отбора отново, и затова му желая късмет. Това може да се окаже тъкмо навреме, за да му повдигне формата.”

О`Нийл продължи: „Не искам да се впускам в положението на Стилиян в България. Тази ситуация мога да я определя повече като политическа. Не съм аз човекът, който ще спре играч да не участва за националния отбор на страната си. Той дойде и ме попита какво мисля и самият факт, че го направи, ми показа, че мисли сериозно по въпроса за завръщането.”

„България също искаше той за се върни, а той, освен останало, е твърде млад, за да си мисли за отказване.”

„Наистина, така винаги съществува възможността той да се контузи, докато играе някъде другаде, но няма как да спреш някого от участие с националния екип. Не съм си и помислял да направя такова нещо. Мисля, че той взе правилното решение да се върне.”