Спарта Прага стартира сезона в Чехия с шест победи в първите си шест мача, но днес допусна втора поредна загуба. Отборът на Мартин Минчев се препъна у дома срещу непретенциозния Чешке Будейовице и отстъпи с 2:4, а българският нападател влезе като резерва в 65-ата минута. Неговият тим е втори в класирането, на 4 точки зад шампиона Славия Прага.

Двубоят се разви лошо за Спарта от самото начало. В 14-ата минута Карол Мезарош се отскубна от защитата и преодоля вратаря Милан Хеча. Домакините изравниха в 33-ата минута чрез шведския защитник Давид Карлсон. Той се разписа след двойно подаване и хубав изстрел с левия крак.

В 51-ата минута Патрик Бранднер наказа грешка на Хеча и го прехвърли с глава. В 63-ата Ладислав Крейчи вкара за 2:2, но в ответната атака Петер Яворек стреля силно извън наказателното поле, топката рикошира в защитник на Спарта и влезе във вратата.

Веднага след този гол Минчев смени Сърджан Плавшич. В 86-ата минута юношата на Черно море можеше да донесе точката на своя тим, но вветеранът Ярослав Дробни спаси удара му. В добавеното време Давид Павелка от Спарта получи червен картон, а Бранднер реши всичко в полза на Чешке Будейовице с четвърти гол.