Нападателят на Амкар Перм Мартин Кушев не скри амбициите си да стане играеш помощник треньор в клуба. Българинът сподели още, че е изключително щастлив от факта, че ще може да участва в евротурнирите, пък било то и на 36 години.

„Със сигурност изминалия сезон беше най-яркият за мен досега, откакто съм в Амкар. Отборът се класира за Купата на УЕФА, което е от огромно значение за мен. До този момент не ми се беше отдавало да играя в евротурнирите, а през август ще навърша 36 години. Надявам се и това да ми се случи. По-добре на 36, отколкото никога”, сподели Кушев.

„Да, Амкар е моят отбор. Невероятно топлата атмосфера в тима ми помага много. В Шинник също в началото всичко вървеше, но след това получих травма, смени се треньорът и се наложи да си тръгна. Нямам нищо против Шинник, чувам се дори с хора от този клуб. Колкото до конфликта с Юран по време на мача миналия сезон – след това сам дадох обет пред себе си, повече да не се повтаря това”, добави Кушев.

„Заслужихме четвъртото си място, заради добрата си игра. Всички се бориха със сетни сили”, добави още Мартин Кушев.

Според футболиста, с идването на Димитър Димитров – Херо в Амкар, отговорността към българските футболисти със сигурност ще нарасне.

Мартин Кушев разкри още, че ръководството на клуба няма нищо против да стане играещ помощник треньор: „Въпросът обаче е дали мога да извадя тук в Русия съответстващите документи. През 2010 година в България ще има курсове за категория Pro, но за да пристъпя към тях, трябва да поработя като асистент.”