19-годишният български нападател Мартин Кожухаров ще играе през новия сезон във втория отбор на испанския клуб Лас Палмас, съобщиха медиите на Канарските острови.

Роденият на 25-и януари 1993-а година футболист стана известен с това, че беше селектиран в академията на Реал (Мадрид). Преди три години обаче той напусна школата на испанския шампион и се премести на Канарските острови.

През миналата година той се състезава за юношите (старша възраст) на клуба, където отбеляза 12 гола. Той беше викан няколко пъти да тренира с първия отбор на жълто-сините, но така и не записа минута на терена. Въпреки това треньорът на  дублиращия отбор Виктор Афонсо има задачата да го подготви за дебют в Сегунда дивисион през новата календарна година.

Роденият в Ловеч Мартин Кожухаров е едно от десетте нови попълнения на втория отбор, който се състезава в Терсера дивисион (четвърто ниво). Четири от тези играчи идват от аматьорски клубове, а шест от школата- всички те подписват федерален контракт.

През есента на миналата година Мартин Кожухаров игра за юношеския национален отбор на България (до 19 години) и в квалификацията с Русия (1:0) в Пловдив отбеляза единственото попадение./БТА