Мениджърът на Фулъм Мартин Йол се изказа ласкаво за Димитър Бербатов, въпреки че българинът отново не успя да се разпише, този път при успеха над Нюкасъл с 2:1 снощи. Холандският спец заяви, че въпреки това българинът е ключов състезател за „котиджърс“, факт, който футболистите на лондончани вече са разбрали.

„Преди гола, имахме шансове, след това вкарахме. Мисля, че беше поне половин час преди те да вкарат на нас. Не успяхме да ги довършим, а те реализираха чрез Бен Арфа, който е много качествен футболист“, започна мениджърът на лондончани.

„Но ние имахме три или четири възможности за гол. Три бяха на Бербатов. Дори и при 2:1 те можеха да също да изравнят, но и ние можехме да утвърдим преднината си. Заслужавахме победата“, добави той.

„Имахме нужда от тази победа. Всички казват, че се справяме добре като гости, но една победа и четири равенства не е достатъчно. След това дойде един период, който започна от мача със Съндърланд с червен картон и две контузии. Това бе разочароващо. След това не можехме да играем с Брайън Руис, а истината е, че винаги когато той е на терена, ние вкарваме. Сега, той е аут за четири-пет седмици. Радвам се, че мога да ползвам Бербатов на мястото на Руис“, каза още холандският спец.

„Бербатов не вкара срещу Нюкасъл, но сплотяваше тима, организираше го. Много съм доволен от него. Моят отбор разбра, че Бербатов е ключов състезател. Той е този, който държи състава компактен. Бербатов покри може би повече терен от всеки друг преди това. Той е добър в позицията на номер 10. След като загубихме Клинт Демпси съм много радостен, че Бербатов дойде в нашия клуб“, завърши Мартин Йол.