Мениджърът на Фулъм Мартин Йол се надява Димитър Бербатов да реализира хеттрик в мрежата на Манчестър Юнайтед в събота. Това ще бъде своеобразно отмъщение на българския нападател, заради начина по който трябваше да си тръгне футболистът през лятото на 2012 година. Двубоят е от четвъртия кръг на ФА Къп и ще се играе на „Олд Трафорд“ от 19.30 часа българско време.

Запитан, дали очаква отлично представяне от Бербатов в този двубой, Мартин Йол сподели: „Когато отидеш при Манчестър Юнайтед, те са Манчестър Юнайтед, а ти си Фулъм, далеч от дома. Но бих се радвал да видя той да вкара хеттрик или повече там. Но няма да е лесно.“

Димитър Бербатов премина през 2008 година с рекорден трансфер за Манчестър Юнайтед – 30,75 милиона паунда, от Тотнъм.

„Проблемът за мен с Бербатов е свързан с това, че аз се нуждая от него в полузащитата и напред в нападение“, сподели Йол. „Когато той е в атаката, не винаги успява да играе с топката. След това ние искаме да играе в полузащитата, защото той е чудесна десетка. Но когато е в полузащитата, ми липсва играч отпред. Затова трябва да намеря точния баланс. Понякога се опитваме да правим това с Уго Родайега, а понякога и с Младен Петрич. Но все още нямаме правилната комбинация“, сподели Мартин Йол.

Мениджърът не скри, че се надява Димитър Бербатов да вкарва повече голове, но си дава ясна сметка, че това може да се случи, само след като намери точния баланс в тази ситуация.