Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол обяви, че Димитър Бербатов вече струва 40 милиона паунда, но лондонския клуб няма намерение да го продава.

Бербатов играе страхотно в дебютния си сезон в Премиършип, след като премина в Англия с трансфер за 11 милиона от Леверкузен.

Йол сподели, че българския нападател му напомня за холандската легенда Йохан Кройф.

„Цената му в момента е около 30-40 милиона паунда. Но дори някой да извади такава сума, ние никога няма да го продадем,” заяви Йол пред „Скай Спортс”.

„Той малко ми напомня на Йохан Кройф в началото. Той умее да създава положения, да завършва, играе добре с глава, може да е таран, но може и да се движи добри. Напълно завършен играч.”

Формата на Бербатов накара английските грандове като Манчестър Юн и Ливърпул да се заинтересуват от него. Преди да премине в Тотнъм, българският голмайстор преговаряше и с „червените дяволи”, но в крайна сметка избра Лондон.

„Сър Алекс бе пратил скаути да ме наблюдават, и имаше разговори,” призната Бербо пред „Сънди Мирър”.

„Но се озовах в Тотнъм. Не съжалявам за нищо. Може би, ако продължа да играя добре, те ще могат да ме гледат всяка събота или неделя. Подписал съм договор за четири години, но никой не знае какво му вещае бъдещето. Мисля, че трансферът в Тотнъм бе правилен за развитието на моята кариера.”