Димитър Бербатов е завършен играч, според мениджърът на Фулъм Атлетик Мартин Йол. Българският нападател вкара пет гола и направи три голови асистенции от началото на сезона във Висшата лига на Англия, което му донесе доста похвали.

56-годишният холандски мениджър на лондончани привлече Бербатов от Манчестър Юнайтед през това лято и по този начин двамата се събраха отново в един тим след периода им в Тотнъм. "Бербатов е жаден за игра и лети наоколо, а за мен това не е проблем. Аз мисля, че той е завършен играч", каза Йол за официалния сайт на отбора от Западен Лондон. "Аз го познавам - той направи много добър двубой, играейки зад нападателя в мача с Уигън, а освен това се справя много добре и когато е сам в атака", добави Йол. "Невероятно е да имаш такъв играч наоколо. През повече време той има винаги усмивка на лицето си, защото просто обича футбола. Не е като дете, по-точно е като младеж, който обича играта. Много обича тренировките, обича да бележи и да бие дузпи", продължи босът на лондончани. Йол призна още днес, че през главата му е минало, че може да не успее да вземе Бербо през лятото, но добави, че вече е спокоен, след като тарана се озова на "Крейвън котидж".

"В последния ден от трансферния прозорец, той беше на летището, за да замине за Италия. Мислех си, че трансфера му при нас няма да се получи. Неговият мениджър ми се обади и ми даде Димитър на телефона, защото той чакаше самолета за Италия. Веднага след този разговор той си промени мнението и дойде при нас", завърши Йол, цитиран от БГНЕС.