„Футболистите в Англия работят много здраво във фитнеса”, репликата е на Валери Домовчийски. Настоящият играч на Херта Берлин не направи някакво гениално откритие, но ни накара да снимаме фитнеса на Манчестър Сити.

Вчера читателите на Гонг разбраха, какво му е на Божинов докато се върне в игра. Останалите футболисти на Ман Сити поне веднъж седмично правят здрав фитнес. При Валери това упражнение се повтаря три пъти.

Вратарите на „небесносините” Харт, Шмайхел и Исаксон най-често се въртят около гирите и щангите. Екипът на Ериксон, който съблюдава футболистите в залата за мускули, е съставен от около 5 човека.

Със съжаление ще признаем, че обективът не хвана цялата зала. Част от уредите са снабдени с компютри, които отчитат резултатите. Освен това в дома на Манчестър Сити има два басейна, като единият е със студена вода. Сауната е едно от любимите места на футболистите в края на работния ден.

На входа се влиза лесно, когато си в компанията на Мартин Петбров или Валери Божинов.

Отборът обядва в специална столова, намираща се в близост до залата за пресконференции, която често се префасонира във видео зала. В нея Ериксон скроява шапките на съперниците срещу, които играят „гражданите” във Висшата лига.