С Мартин Петров в състава си Манчестър Сити излъга с 1:0 Уест Хем в мач от турнира за Купата на Англия.

Единственото попадение в мача реализира бразилецът Елано Блумер. Головата атака започна от Мартин Петров. Крилото проби отляво и центрира. Бианки стреля с глава, а топката рикошира в гредата. Елано плонжира и с глава прати кълбото в мрежата, като попадението падна в 73-та минута на срещата. До тази минута феновете на „гражданите” трепереха дали техният отбор ще продължи след преиграването, тъй като първата среща между двата отбора завърши 0:0.

„Небесносините” имаха много трудности през първото полувреме. Вратарят на Ман Сити Харт спаси две положения на Аштън.

Българинът Мартин Петров остана на терена през всичките 90 минути. Националът направи силна втора част и бе в основата на успеха. Първото полувреме бе белязано и с неприятен инцидент. Новото попълнение на „гражданите” Кастийо контузи тежко рамото си и не успя да продължи срещата, като не неговото място в игра се появи Бианки.

Тимът на Мартин и Валери Божинов ще гостува в 4-ия кръг на Шефилд Юнайтед. Сити продължава да е непобедим на собствен терен от началото на сезона.

Кевин Кийгън стартира победоносно като треньор на Нюкасъл. „Свраките” удариха Стоук Сити с 4:1. Мачът закъсня заради огромния зрителски интерес в минутите преди началото на двубоя, породен от назначението на легендата Кевин Кийгън.

Головете за Нюкасъл вкараха Оуен, Касапа, Милнър и Дъф. „Свраките” останаха с човек по-малко заради червен картон на Емре. Турчинът направи брутален фаул в 29-та минута.

Останалите резултати:

Херефорд – Транмиър 1:0

Хавант – Суонси 4:2