Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз внесе яснота около възстановяването на двамата български национали в състава си – Валери Божинов и Марк Хюз.

„Уговорихме мач при закрити врати, за да може Валери да играе едно полувреме или дори един час. Това ще бъде добре за него, но той тренира на пълни обороти с останалите от състава от една седмица. Той изглежда добре, но това, от което се нуждае, са мачовете”, каза Хюз.

21-годишният Божинов се контузи скъса ахилесово сухожилие на загрявката преди първия мач на Сити за сезона – гостуването на Астън Вила в Бирмингам, след като пропусна почти целия минал сезон заради контузия.

Наставникът на гражданите коментира и ситуацията около травмата на Мартин Петров, който за втори път през кариерата си скъса коленни връзки.

„Мартин все още прави рехабилитация и мисля, че той има насрочена среща с неговия хирург съвсем скоро. Надяваме се, че тя бъде добре за него и ако той получи зелена светлина, тогава ще навлезе в тренировките и ще бъде близо до завръщане в игра”, надява се Хюз.