Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз коментира разстроен контузията, която Валери Божинов получи преди първия мач за сезона в Премиършип срещу Астън Вила. Българинът скъса ахилесовото сухожилие на десния си крак и с пълно право може да се чувства изключително онеправдан, след като току-що се бе излекувал от предишната си травма в коляното. Също както преди, и тази контузия се очаква да извади Божинов от игра за шест месеца.

„Това е ужасен удар за Валери и за целия отбор. Вероятно ще отсъства шест месеца, тъй като има скъсано ахилесово сухожилие в десния крак. След всички неприятности с травми, които го тормозиха през последните 12 месеца, той направи всичко, за да се завърне на терена и заслужаваше своето място в състава днес,” заяви Марк Хюз след поражението на Сити от Астън Вила.

Наставникът добави:„Той работи много здраво, игра страхотно в предсезонните мачове и наистина трябваше да започне срещу Вила днес. И съотборниците му бяха много шокирани от случилото се на загрявката, защото видяха какво му е на него”

„Много сме разочаровани за него, но той отново ще трябва да се справи и да се завърне,” завърши Марк Хюз, изразявайки вярата си в силите на Валери Божинов.