Българският нападател на Манчестър Сити Валери Божинов е само на няколко седмици от завръщането си в игра, информира мениджърът на „гражданите” Марк Хюз за официалния сайт на клуба.

Таранът скъса ахилес по време на загрявката на мача с Астън Вила в началото на сезона и оттогава се възстановява. Българинът изпусна и почти цялата кампания за „небесносините” през 2007/2008 заради друга контузия.

Според мениджъра на Сити 22-годишният нападател скоро ще започне да тренира на пълни обороти и ще може да помогне на съотборниците си.

„Божинов работи здраво с кондиционния треньор. Тренира всеки ден, но не с останалата част от отбора, тъй като не е напълно готов”, заяви Марк Хюз.

„Доволни сме от начина, по който се възстановява след неприятната контузия. Сърдечносъдовата му активност не е на нужното ниво, тъй като пропусна доста тренировки. Ще се опитаме да поработим именно в тази област. Надяваме се, че в следващите две-три седмици ще може да се включи наравно с другите играчи и ще се върне на терена през февруари”, допълни мениджърът на Сити.

Мартин Петров ще отсъства по-дълго от своя сънародник. Все пак показва добри признаци, че ще успее да се възстанови от контузията в коляното, която получи по време на мач за националния отбор на България през октомври”, завърши Марк Хюз.

„Мартин ще се възстановява по-дълго. Той е здраво момче, и предполагам, че ще се възстанови много скоро. Надявам се, че ще можем да разчитаме и на двамата. В момента те продължават с възстановяването си.