Мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз разкри, че най-вероятно ще разчита на Валери Божинов за предстоящия двубой на „гражданите” срещу Съндърланд.

Българският нападател се възстанови от тежката контузия и дори няколко пъти се появи като резерва за първия тим на „небесносините”. В неделя Манчестър Сити е домакин на Съндърланд в среща от 30-я кръг на английската Висша лига.

„Валери Божинов изигра 75 минути за резервите и се представи добре, така че той е една от опциите ни за този уикенд. Найджъл де Йонг се разболя от вирус и няма да е на линия няколко дни, но се надявам да се оправи”, сподели наставникът.

През седмицата Божинов вкара за резервите на Сити срещу Болтън, в двубой, завършил 5:1 в полза на „гражданите”. Той не взе участие в тежкия мач с Олборг, приключил с победа за англичаните след изпълнение на дузпи, тъй като няма картотека за евротурнирите.

След мача от Купата на УЕФА срещу датчаните, който се изигра в четвъртък, Марк Хюз е притеснен за състоянието на някои от футболистите си. Винсент Компани, Стивън Айрланд и Уейн Бридж са сред играчите, които може и да пропуснат предстоящия двубой в неделя.