Маргарита Бербатова - майка на Димитър Бербатов, застава пред благоевградските магистрати по Указа за борба с дребното хулиганство. Делото е насрочено в 14.00 часа в Районен съд.

Бербатова, която е активист на ГЕРБ и главна сестра в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград, нападна и нарани с ритници журналиста от "Струма" Бетина Апостолова. Инцидентът стана пред бившия клуб на СДС, в центъра на града и пред множество очевидци.

Заедно с Бербатова на съд отива и нейната снаха Димитричка - съпруга на по-малкия й син Асен. До делото се стигна, след като антимафиотите направиха обиск в жилището на младото семейство на улица "Пере Тошев" в Благоевград.

Акцията на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" била по сигнал, че се укриват наркотични вещества. Направилата опит да снима действията на антимафиотите Апостолова бе нападната най-напред от Димитричка, а след това и от пристигналата след обаждане по телефона Маргарита Бербатова. Те дали показания пред полицаите, че са били обиждани.

Срещу Асен Бербатов тече разследване за притежание на дрога. Неотдавна в колата им бе намерен кокаин, укрит в детско столче.