Българинът Веселин Марчев спаси Неа Саламина от срамна загуба срещу последния в класирането на кипърското първенство Агия Напа, след като вкара изравнителен гол за крайното 2:2 в мач от 16-ия кръг.

Марчев, който започна мача на резервната скамейка, се появи в игра в 65-ата минута на мястото на испанеца Педрито и само девет по-късно вкара последния гол в мача. В самото начало на второто полувреме Кириакос Павлу намали изоставането на домакините, след като Йоргос Ламбропулос и Фусени Бамба вкараха за Агия Напа през първото полувреме на срещата в крайморския град Ларнака.

Голът за 2:2 беше първи за Веселин Марчев от началото на първенството. Неговият съотборник Димитър Макриев, който има осем попадения, игра като титуляр за Неа Саламина. Отборът е шести в класирането с актив от 24 точки.

Симеон Славчев игра едно полувреме при победата на Аполон с 2:0 като срещу АЕЛ в дербито на град Лимасол. Бившият халф на Литекс се появи в игра на почивка, когато АЕЛ вече водеше с 1:0.

Аполон Лимасол е на четвърто място в класирането и изостава с шест точки от лидера АЕК Ларнака.

Отборът на Константин Башов - Еносис Паралимни, загуби с 0:1 от Ермис в друг мач от 16-ия кръг на кипърското първенство. Юношата на Левски отсъства от състава на своя тим поради контузия в коляното.