Българският национал Станислав Манолев проведе първа тренировка на официалния терен на „Филипс Стейдиъм”. Новото попълнение на ПСВ Айндховен почти сигурно ще попадне в групата на тима още за първия мач срещу Черно море от Лига Европа. Българските „моряци” гостуват утре на холандския гранд в трети предварителен кръг от евротурнирите.

Старши треньорът на ПСВ Фред Рутен следеше внимателно изявите на Манолев по време на заниманието, като не пропусна да поговори с десния бек. Наставникът предпочете да не взима отбора на лагер след тренировката, а вместо това ще събере избраниците си утре преди мача. От настоящата група от 20 човека ще отпаднат двама футболисти, за да се оформи тимовият лист на Айндховен.

„Подобни предизвикателства трябва да преодоляваме със самочувствие,” заяви Рутен на пресконференцията си днес. „В никакъв случай обаче не можем да говорим за подценяване, дори не бива да си го помисляме. Това не е професионално, а ние сме зрели хора.”

До момента за двубоя ПСВ-Черно море са продадени 11 хиляди билета, но и утре преди мача касите на стадиона ще работят. Черно море има предвидена тренировка на „Филипс Стейдиъм” от 21.30 българско време.