Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за своя ПСВ Айндховен при разгрома над НЕК Ниймеген като гост с 4:0 в 11-я кръг на холандската Ередивизие. Успехът задържа ПСВ на второ място във временното класиране, на две точки зад лидера Твенте, и само на една пред Аякс.

Манолев, който лекуваше травма в адукторите, вече в трети мач записа пълни 90 минути за тима на Фред Рутен. Наставникът на „филипсите” показва, че твърдо разчита на българския защитник, макар неговият основен конкурент Ян Кромкамп вече да е готов за игра след контузия. Рутен успя да опита различни опции в атаката на своите, като след почивката се появиха на терена Нордин Амрабат, Ола Тойвонен и Дирк Марселис.

Първото попадение падна само след 17 секунди игра, а негов автор бе Балаш Джуджак. За унгареца това бе пети гол от началото на шампионата в Холандия. ПСВ бе категоричен доминант от самото начало и в 15-та минута Джонатан Рейс покачи на 2:0. Рейс играе страхотно в последните срещи за Айндховен, с което си спечели и място в титулярния състав на Фред Рутен. Най-сериозно превъзходство ПСВ имаше в центъра на терена, където всички топки минаваха през Ибрахим Афелай и Орландо Енгелаар. Манолев имаше и много добро положение да запише втория си гол в Холандия, след силна индивидуална акция, като премина двама защитници и пробяга доста метри, но от 12-13 метра стреля от външната страна на мрежата.

След почивката ПСВ излезе, за да си приключи бързо мача и спокойно да го доиграе. В 49-та минута Енгелаар стреля силно отдалеч, а стражът на НЕК не успя да овладее кълбото. Топката достигна до Отман Бакал и той от няколко метра се възползва по най-добрия начин от грешката на вратаря.

В 53-та минута наистина вече всичко приключи, когато реферът даде дузпа в полза на ПСВ, а Данко Лазович бе точен от бялата точка. При 0:4 вече феновете на домакините от Ниймеген започнаха да напускат стадиона, а Фред Рутен извади Лазович, Афелай и Рейс, за да им даде почивка, преди двубоя за купата срещу Рода през следващата седмица.

ПСВ е без загуба вече в 24 мача подред, или от 15 март. Фред Рутен пък подобри рекорда, като стана треньорът с най-много последователни срещи без загуба начело на тима от Айндховен – 11.

Николай Михайлов остана резерва за Твенте, при победата с 4:0 над Грьонинген. Аякс пък се наложи над АЗ Алкмаар като гост с 4:2.