ПСВ Айндховен се наложи с 4:2 като гост на Венло в среща от холандската Ередивизие. Българският национал Станислав Манолев бе титуляр за „филипсите” и се отличи с поредна асистенция, като подаде завършващия пас за третото попадение, дело на Дани Коверманс. След като получи много неприятен удар в глезена около 65-та минута, Манолев бе заменен малко по-късно, вероятно и като предпазна мярка от страна на треньора Фред Рутен.

Отман Бакал избухна с два гола за ПСВ – първия и последния, а Коверманс и Джуджак отбелязаха другите два. Сериозни пропуски направи и Нордин Амрабат, но Венло също оказа сериозна съпротива на именития си съперник.

Бакал в петата и Джуджак в 30-та донесоха аванс от 2:0 за ПСВ на почивката, а третият гол на Дани Коверманс в 53-та минута съвсем успокои гостите. В този момент Венло се възползва от шанса си, „жълтите” заиграха много атакуващо, и само пет по-късно намалиха резултата, след като Шакен се възползва от ненавременен скок на Маза, и засече с глава топката във вратата на Исаксон.

Само 60 секунди по-късно обаче Бакал с хубаво попадение – диагонален шут от пет-шест метра – направи 4:1 в полза на ПСВ, и тотално уби интригата в двубоя. Бойманс върна още един гол за радост на домакините в 77-та минута, но силите на домакините се изчерпаха дотук.

След като Аякс и Твенте също постигнаха победи в този кръг – и двата тима с по 3:0 – статуквото в Ередивизие се запази. Твенте е лидер с 74 точки, Аякс има 70, а ПСВ – 69.