Станислав Манолев се отчете са асистенция още в първия си мач за ПСВ Айндховен от холандското първенство Ередивизие, при гостуването на Твенте, завършило 1:1. Българският национал бе титуляр за „филипсите” и игра до 69-та минута, като си изкара и жълт картон. За състава на Твенте резерва остана родният страж Николай Михайлов.

И двете попадения в двубоя паднаха в първата му третина, като и в двете ситуации вратарите имаха сериозна заслуга. В 18-та минута Дъглас се възползва от едно разбъркване в наказателното поле на ПСВ, Тойвонен попречи на Исаксон да реагира добре и топката се озова във вратата. До този първи гол Твенте имаше тотално надмощие, като почти не предоставяше топката на своя съперник.

След като се оказа догонващ в резултата, гостуващият тим се събуди и започна да превзема постепенно повече терен, за да се стигне до 24-та минута, в която падна изравнителното попадение. Станислав Манолев изненадващо проби през центъра и намери пред наказателното поле Балаш Джуджак, а унгарецът отигра много добре топката и финтира последния защитник пред себе си, за да прати топката под плонжа на Сандер Бошкер.

Старши треньорът на ПСВ Фред Рутен явно се опита да използва устрема в играта на своите, като още в 30-та минута извади бранителя Марселис, за да пусне нападателя Коверманс. Последният обаче пропиля най-добрите положения за Айндховен, а Руис имаше силни пробиви по лявото крило за Твенте, но и те не доведоха до попадения.

След едно сравнително равностойно второ полувреме, двата състава не успяха да се изненадат повече, а Андреас Исаксон направи отлични спасявания за ПСВ, за да се запази равенството 1:1.

За ПСВ Айндховен това е втори пореден хикс в шампионата на Холандия, след 3:3 срещу Венло в първия кръг. Твенте е с победа и загуба и заема трето място във временното класиране, а ПСВ е десети.

На Айндховен предстои нов тежък мач – домакинство на Аякс, а Твенте е гост на Адо Ден Хааг.