Силните изяви на Станислав Манолев по десния фланг на защитата на ПСВ се отразяват положително на целия състав на Фред Рутен, може би с изключение на основния конкурент за поста му – Ян Кромкамп. Откакто българският национал пристигна в Айндховен, мястото на бившия играч на Ливърпул изстина и преследваният от контузии футболист почти не е играл този сезон, макар вече да е възстановен.

Явно за да не се чувства напълно пренебрегнат, от ПСВ намериха полезно занимание на Ян Кромкамп – пратиха го на училище. Разбира се, става дума за специална програма, организирана от клуба, чийто първи випуск завърши тази седмица.

Програмата Playing for Success използва чара на футбола, за да предизвика интерес към учението в децата, които не се справят добре в редовните часове, и е насочена към малчугани от 9 до 14-годишна възраст. Със специални занимания на футболния терен на „Филипс стейдиъм” децата се привличат към математика и литература, а в пригодена зала се учат на компютърна грамотност.

Точно на първата група от такива деца Ян Кромкамп бе делегиран да раздаде дипломи за завършен курс. Кромкамп и друга резерва – вратарят Бас Роорда – ощастливиха приключващите програмата деца. И двамата футболисти със сигурност успяха да донесат повече усмивки по време на награждаването, отколкото по принцип на резервната скамейка.