Националът Станислав Манолев говори за Гонг за пръв път след преминаването си в руския Кубан Краснодар. Благоевградчанинът изяви желание да остане в Русия и през следващия сезон.

„Постепенно си възвръщам самочувствието. Нивото ми на игра се покачва. Но истината е, че трябват мачове. В Холандия не ми дадоха тази възможност и се радвам, че заиграх някъде”, започна Манолев.

„Остана ни да изиграем само още един мач със Зенит и първенството приключва. Аз играх, в по-голямата част от мачовете след като пристигнах в Кубан. Сега се чувствам по-спокоен. Започнах да свиквам с руския футбол. Все пак в сравнение с Холандия има много различни неща – нивото, стила, футболистите. В първите няколко мача ми беше трудно, но вече свикнах с отбора и се чувствам прекрасно”, заяви бившият футболист на Литекс.

„Ивелин Попов е изградил доста добър имидж в Кубан и ме посрещнаха доста ласкаво тук. В клуба са позитивно настроени към мен, треньора ми има доверие. Всеки мач показвам все по-добри игри и съжалявам, че дотук вкарах само един гол. Можех вече да имам 3-4 гола”, каза още един от лидерите на националния отбор на България.

Станислав разкри и мнението си за руското футболно първенство и ролята му в тима от Краснодар: „Треньорът на Кубан ме използва повече като халф. Играх няколко мача и като десен бек. Зависи от системата на игра и от факта дали имаме наказани футболисти. В Русия ми харесва футболът – има добри стадиони, много качествени футболисти, клубовете разполагат с много пари за трансфери. Нивото на руския футбол постоянно се повишава. Играе се бърз и хубав футбол!”

„Моето желание е да остана тук, защото свикнах и се чувствам добре. Но незнам. В момента се сменя президентът, ръководството и не знам какво ще се случи с клуба. Още не знам какво ще е бъдещето ми. Договорът ми с Кубан свършва на 30 май и след това ставам свободен агент. Надявам се дотогава да се вземе някакво решение – дали оставам или трябва да си търся нов отбор”, категоричен бе десният халф-бек.

„Има запитвания от други руски отбори, но нищо конкретно. Но аз все пак ще изчакам за да разбера какво ще се случи с Кубан. И след това вече ще преценявам какво да правя. Не искам да отписвам и България. Българския футбол също си вдигна нивото. На този етап желанието ми е да остана в Кубан. За България незнам, все още не съм мислил”, добави Манолев.

Той заяви категорично, че не би пропуснал контролата на националния ни отбор срещу Канада на 23 май, въпреки че идва в края на сезона: „Разбира се, че ще имам сили. С нашия отбор сега играем цикъл събота – събота и не ни е толкова натоварена програмата. Нямам проблеми с физическото си състояние. И все пак националният отбор си е национален отбор. Аз винаги бих играл за него!”

Играчът на Кубан разкри и защо не е останал в България през зимата, въпреки че изкара цялата подготовка с бившия си тим: „Литекс ми даде много. Играх пет години в този отбор. Можех да помогна, но така се развиха обстоятелствата и дойдох в Краснодар. А и още не ми се завръщаше в България!”

„Не се сърдя на никой в ПСВ Айндховен. Знаете, че футболът е бизнес и пари и понякога всичко опира до това. Понякога се случват и такива неща, каквито се случиха с мен в холандският клуб. Има някои хора, които не харесвам там. Но няма да говоря негативни неща за ПСВ Айндховен”, завърши Станислав Манолев.