ПСВ излезе на върха във временното класиране на холандското първенство, след като постигна много драматична победа с 3:2 при гостуването на Спарта Ротердам в мач от 15-я кръг.

Българският национал Станислав Манолев изигра поредните си силни 90 минути с екипа на ПСВ, като бе близо и до гола, но така и не успя да се разпише.

Срещата започна отлично от „филипсите”, които поведоха в резултата още в 13-та минута след попадение на сръбския нападател Данко Лазович.

Домакините от Ротердам успяха да обърнат развоя на мача с две попадение на Поепон в 28-та и 54-та минута.

Гостите от ПСВ успяха да изравнят резултата в 69-та минута, след като се разписа влезлия като резерва Райс.

Победното попадение за „филипсите” вкара Балаш Джуджак в 72-та минута. Унгарецът получи добър пас, след което залъга противников защитник и с хубав удар направи безпомощен Селига.

Станислав Манолев можеше да се разпише в мача в 80-та минута, когато след центрира от фаул в наказателното поле на домакините българският национал остана в опасна близост сам срещу Селига, но не успя да прати топката в мрежата.

След тази победа ПСВ излезе на върха във временното класиране в Холандия с 39 точки, а Твенте остана на втора позиция с 38 точки и мач по-малко.