Българският национал Станислав Манолев и неговият тим Кубан изпуснаха нарисувана победа като гости в 17-ия кръг на руското първенство, завършвайки 2:2 с Уфа.

Гостите от Кубан водеха до последната минута с 2:1, а 12 минути преди края изпуснаха и дузпа, с която можеха окончателно да грабната победата. Манолев игра 90 минути за Кубан.

Трите гола паднаха през първото поуснаха полувреме. Гостите от Кубан откриха резултата в 12-ата минута, когато Игнатиев бе точен от фаул за 0:1.

Само 7 минути по-късно Уфа изравни след разиграване корнер. Тогава Кротов отправи топката с глава от вратарското поле и лекият му удар навести вратата гостите за 1:1.

В 39-ата минута Хубулов отново донесе преднина за Кубан, като оползотвори дълг пас на Юрченко и преодоля вратаря за 1:2.

Важен момент в мача бе в 78-ата минута. Тогава Кубан получи правото да изпълни дузпа и при успешно изпълнение окончателно да реши мача в своя полза, но Балде пропусна. Този пропуск се оказа решителен за изхода на мача. Вместо да затвърдят победата си, гостите допуснаха изравнителен гол в последната минута от мача, когато точен беше Пауревич за 2:2.

Нещо повече – в добавеното време тимът на Манолев имаше 100-процентова възможност отново да стигне до гол, но я пропусна.

След това равенство двата отбора остават съседи в долната част на таблицата, където с по 15 точки заемат 13-ото и 14-ото място.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS