ПСВ Айндховен ще се завърне от едноседмичния лагер, който проведе във Валенсия. Тази вечер момчетата на Фред Рутен, сред които и българският национал Станислав Манолев, напускат хотела си и се прибират в Холандия, като се очаква да пристигнат в Айндховен едва след полунощ. Преди да стегнат багажа си обаче, те проведоха и финално занимание на испанска земя.

Фред Рутен изрази задоволството си от проведените общо девет тренировки на източния бряг на Пиренейския полуостров. Тимът изигра и една контролна среща с Леванте (1:1), но тя премина при доста тежки условия.

Все пак наставникът бе доволен, че ПСВ се готви за тежката програма в следващите няколко седмици в по-благоприятен климат от снежните преспи в Холандия. Рутен специално похвали чудесния терен и сподели: „Отлична седмица на подготовка. Случихме и няколко слънчеви дни, и тогава условията наистина бяха перфектни. Като цяло – доволен съм.”

Най-важната цел – всички да са здрави, бе постигната, според Рутен. „Само Ерик Питерс получи малко повече почивка, но това бе само предпазна мярка. Орландо Енгелаар продължава да работи под наблюдението на лекарите,” заяви специалистът.

„Не се притеснявам, че в Холандия е истинска зима. Всички сме поставени при едни условия. Ще следваме програмата, както е в момента,” добави Фред Рутен.

ПСВ стартира 2010 с мач за Купата като гост на Хееренвеен на 16 януари, а три дни по-късно играе с Рода за първенство.