Роберто Манчини взе българския талант Серафим Михайлов с първия отбор на Манчестър Сити на подготовката в Австрия, разбра Гонг. Преди два дни Сити замина за подготвителния лагер преди старта на сезона. Роденият 1995 година българин попадна в плановете на Роберто Манчини, като до няколко седмици ще стане ясно дали ще му бъде предложен договор с клуба.

В момента обаче юношата на Спартак С 94 Пловдив се готви редом до Карлос Тевес и Кун Агуеро. Според последна информация пловдивчанинът е отбелязал гол на последната двустранна игра и е оставил много добри впечатления от играта си.

Манчестър Сити ще изиграе три контролни срещи в Австрия – срещу Ал Хилал, Динамо Дрезден и Бешикташ. Очаква се поне в една от срещите Манчини да пусне в игра Михайлов, за да го види в реални действия.

Мениджър на Михайлов е бившия баскетболист Мирко Миличевич, който е съпруг на бившата волейнационалка на България Радосвета Тенева. Младият нападател отиде в Манчестър Сити през месец април и взе участие в няколко турнира с юношите на бившия тим на Валери Божинов и Мартин Петров.

Снимка на българина в компанията на Карлос Тевес и Пабло Сабалета можете да видите ТУК.