Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини ще избира между Мартин Петров и Шон Райт-Филипс за титуляр при домакинството срещу Стоук Сити от осминафиналите за Купата на Англия тази вечер, предвижда „Скай Спортс”.

Английският национал Райт-Филипс се завърна в състава на гражданите в средата на седмицата, след като се появи като резерва в двубоя срещу Болтън и показа, че е готов да изиграе и цял мач.

Предимство на българина обаче дава фактът, че на 26 декември Петров вкара първия гол за Сити при за победата с 2:0 над Стоук в последния мач между двата тима, а именно това бе първия гол за тима под ръководството на Манчини.

Добра новина за състава от Манчестър е завръщането в стартовия състав на английския национален бранител Джолиън Лескът, който се очаква да бъде титуляр за първи път от два месеца насам.

Крейг Белами е контузен, а новото попълнение Адам Джонсън, който се включи много добре в тима след трансфера си от Мидълзбро, пропуска двубоя от ФА Къп.

„Скай Спортс” припомня един любопитен факт от двубоите между тези два отбора. През далечния сезон 1933/1934 година Манчестър Сити приема Стоук Сити на стария Мейн Роуд в четвъртфинал за Купата на Англия. Този двубой е изгледан на живо от 84569 зрители, като това продължава да бъде рекордна посещаемост за мач на клубен стадион в Англия.