Нападателят Владимир Манчев отново не се появи в игра за своя Валядолид при гостуването на Реал Мурсия, което „бяло-виолетовите” спечелиха с 1:0 и по този начин се отдалечиха от зоната на изпадащите. Единственото попадение в срещата отбеляза Йоренте в 42-та минута.

Атлетико Мадрид допусна втора поредна издънка в рамките на тази седмица. След като отпаднаха за Купата на УЕФА от Болтън, „дюшекчиите” загубиха изненадващо с 1:3 при гостуването си на борещия се за оцеляване отбор на Осасуна в мач от 25-я кръг на Примера дивисион.

Домакините от Памплона откриха резултата във 2-та минута чрез Сола, а само 180 секунди по-късно Вела удвои резултата в полза на Осасуна.

Форлан в 27-та намали преднината на домакините, а крайното 3:1 оформи Фонт в 76-та минута.

В същото време Виляреал увеличи преднината си пред Атлетико Мадрид, след като постигна трудна победа с 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао.

Йоренте откри резултата за баските в 4-та минута, но с два гола на Франко в 66-та и 84-та минута „жълтата подводница” се поздрави с победата.

Еспаньол запази своята шеста позиция във временното класиране, въпреки че загуби с 0:2 при гостуването си на Депортиво Ла Коруня.

Колочини в 18-та минута и Лафита в 24-та донесоха важната победа за отбора от Галисия, който остава в зоната на изпадащите.

Майорка изпусна да победи Бетис и двата отбора завършиха 1:1. Варела бе точен за домакините в 56-та минута, но Еду донесе точката за андалусийците в 70-та минута.

Сантандер се наложи с минималното 1:0 над Алмерия, като единственото попадение в срещата бе дело на Чите в 61-та минута. Гостите завършиха мача с девет души, тъй като Доминго и Паунович бяха изгонени от съдията.