Най-големият всекидневник в Манчестър – „Манчестър Ивнинг Нюз” публикува специално извинение до мениджъра на Уест Хем Джанфранко Дзола за гаф, свързан с българския футболист Валери Божинов.

На 14 януари изданието публикува информация, че Дзола е разговарял с Божинов за негов трансфер при „чуковете”. Подобни разговори без съгласието на клуба са абсолютно забранени и можеха да костват сериозна сума на италианския мениджър.

Манчестърският всекидневник обаче замаза гафа, като публикува официално извинение на електронното си издание. Ето и целият текст на съобщението:

„На 14 януари 2009, ние публикувахме статия, която твърдеше, грешно, че Джанфранко Дзола е говорил по телефона с българския нападател на Манчестър Сити Валери Божинов и го е питал, дали иска да играе в Уест Хем, въпреки че Манчестър Сити категорично показа, че не иска да го продава.

Това би било нарушение спрямо правилата на Премиършип. Ние приемаме, че това твърдение бе грешно и се извиняваме на Джанфранко Дзола за неудобството, причинено от статията”.