Димитър Бербатов ще е основна трансферна цел на Манчестър Юнайтед, ако българският нападател не подпише нов договор с Тотнъм, твърди английското издание News Of The World.

Тотнъм пък вече е готов да приеме оферти за него, но за не по-малко от 40 милиона паунда. Въпреки това се смята, че Юнайтед ще направи първа оферта от приблизително 25 милиона.

Очаква се през лятото Бербатов да преподпише със „шпорите” след края на настоящия сезон, но изявите му в последно време привлякоха вниманието на сър Алекс Фъргюсън. Българският национал ще иска поне двойно увеличение на заплатата, която в момента възлиза на 22 000 паунда на седмица, за да продължи договора си с още четири години.

Въпреки че отборът му върви добре този сезон, Фъргюсън има нужда от таран, като Бербатов може да запълни празнината в атаката на Манчестър Юн.

Мениджърът на Тотнъм Мартин Йол заяви: „Димитър може да играе за всеки отбор в Европа, но ние сме амбициозен клуб, затова няма причина да продаваме най-добрите си играчи.”

Миналата година обаче бордът на „шпорите” опроверга това мнение на Йол, като не устоя на офертата за Майкъл Карик за 18-6 милиона паунда и го продаде на Юнайтед.