Манчестър Юнайтед ще продаде нападателя си Димитър Бербатов в края на сезона, за да си осигури парични средства за звездното дуо от Атлетик Билбао Фернандо Йоренте и Хави Мартинес, твърди сайтът Caught Offside.

Мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън отдавна е почитател на двамата футболисти и е впечатлен от формата им през този сезон. Атлетик зависят главно от головете на Йоренте през този сезон, докато халфът Хави Мартинес е много постоянен за баския тим в последните сезона. Двамата няма да излязат евтино на Фърги, който е готов да даде за тях общо 30,75 милиона паунда.

Желанието на шотландеца да привлече двамата пък ще значи жертване на Бербатов, който остана извън групата за последния шампионатен мач с Уигън. Юнайтед ще търси около 15 милиона паунда за футболиста, а клубове като Байерн Мюнхен, Фенербахче и Ювентус искат да го привлекат. Фъргюсън обеща големи трансфери на "Олд Трафорд" и привличането на двамата играчи на Билбао със сигурност ще зарадва много фенове на "червените дяволи".